Teennagels lakken als een pro!

Mooie nagels zijn altijd een blikvanger, maar nu de tijd van sandalen en slippers weer dichterbij kruipt, kun je je nagels alvast in een mooi jasje steken! Niet alleen staat het extra leuk, maar gelakte nagels staan ook altijd een stuk verzorgder. Neem een middag de tijd om je teennagels in de watten te leggen en dan heb je er wekenlang plezier van! Dus plan een lekkere middag, kies je favoriete nagellak en gebruik deze tips!

 

Liever zomer?

Je teennagels groeien in de winter een stuk langzamer dan in de winter. Warmer weer stimuleert de nagelgroei, dus groeit je pedicure in de zomer iets sneller uit. Gemiddeld groeit een teen 1 à 1,5 millimeter per maand. Dat is dus langzamer dan de nagels van je hand. De nagel van je grote teen doet er bijvoorbeeld een heel jaar over om te vernieuwen.

 

Knip ze recht

Het is het beste voor je nagel en je tenen als je je teennagel netjes recht afknipt. Zo voorkom je ingegroeide teennagels en dat kan heel vervelend zijn! Het beste is om je teennagels zo te knippen dat er nog een klein beetje van het witte randje over is. Je mag ze altijd even navijlen om ervoor te zorgen dat alle scherpe hoekjes afgestompt zijn, maar vijl ze niet rond!

 

De basis leggen

Als je je teennagels gaat lakken, begin dan eerst met een blanke lak of een basecoat. Je teennagel heeft meer richels en hobbels dan je vingernagels en zo’n basecoat zorgt ervoor dat jouw gekleurde lak een vlakke ondergrond heeft om zich op te hechten. Daarbij voorkomt het ook dat de kleur van je nagellak in de nagel trekt.

 

Ook als je een kalknagel hebt, kun je je nagels prima lakken! Kies voor een luchtdoorlatende lak zoals van Depend 02, of laat een randje langs de nagelriem ongelakt. Zo kun je tinctuur of andere producten toch nog aanbrengen en genieten van een mooie pedicure!

 

Neem te tijd voor je nagellak

Breng je laagjes nagellak dun aan en laat het heel goed drogen. Minimaal 3 minuten wordt aangeraden om de nagellak goed te laten drogen. Dan kun je een tweede kleurlaag aanbrengen, zodat de kleur mooi fel wordt. Laat deze laag minstens 5 minuten drogen. Heb je dan nog een derde laag nodig? Houd dan weer 5 minuten droogtijd aan. De tijd die nodig is voor het volledig uitharden van je nagellak hangt heel erg af van de kleur die je kiest en het merk dat je gebruikt.

 

Glanslaagje

De topcoat. Hoe meer tijd je neemt voor het lakken, hoe beter je teennagels eruit zien! En hoe meer je van die teennagels kan genieten, want door die topcoat geniet je een hele zomer van je pedicure!

 

Foutjes met nagellak

Als je tijdens het lakken bent uitgeschoten of je hebt toch niet zo’n stabiele hand, dan kun je foutjes gemakkelijk schoonmaken door een wattenstaafje in wat nagellakremover dippen en de foutjes netjes schoonvegen.

 

Begin vroeg

Nagellak heeft over het algemeen zo’n 6 uur nodig om volledig uit te harden. Je kent het waarschijnlijk wel als je je vinger nagels hebt gelakt en een paar uur later schuift die manicure van je nagel omdat je iets vastpakt. Je kunt je teennagels dus eigenlijk het beste vroeg in de middag lakken. Zo hebben ze voldoende tijd om uit te harden en blijven ze mooi. Dat maakt het een perfect klusje voor wanneer het regent! Na het lakken plof je op de bank met een fijne serie of een goed boek en zo ben je in een mum van tijd klaar!

Heb je er allemaal geen zin in, dan kun je natuurlijk ook een afspraak maken bij de pedicure. Die zorgt ervoor dat je nagels netjes geknipt worden en voorziet je nagels van een mooi kleurtje. Kosten kunnen variëren, dus kies iets wat voor jou werkt!

Leave a reply