Hoe herken ik een schimmelnagel?

Je herkent ze misschien wel, van die geel of bruin verkleurde nagels die afbrokkelen en er apart uitzien. Niet echt aantrekkelijk toch? Niet voor jezelf om naar te kijken, maar ook niet voor anderen. Er zijn zelfs mensen die door hun nagels bijvoorbeeld nooit meer slippers willen dragen of niet naar het strand willen gaan. Dat is toch zonde! We gaan je nu echt niet vertellen dat Voetcentrum Dordrecht hét wondermiddel weet waarmee je binnen 2 weken van de schimmelnagels af bent. Zo werkt het helaas niet. Maar hoe herken je een schimmelnagel? We vertellen je graag wat een schimmelnagel is en wat pedicures voor je kunnen betekenen in de behandeling daarvan.

 

Eerst is het misschien wel belangrijk om te weten: wat is een schimmelnagel eigenlijk?

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met een schimmel geïnfecteerd zijn.
Pedicures zullen je schimmelnagel een mycosenagel noemen, maar je kent het zelf misschien wel als een kalknagel. Schimmels zitten bij iedereen op de huid en onder de nagelranden. Pas als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, ontstaat er een infectie. Dit kan komen door een trauma (zo noemen wij bijvoorbeeld een nagel met blauwe plek of een wondje aan de huid) of door een verzwakte weerstand. Denk aan een ernstige griep of opname in het ziekenhuis voor iets ernstigers. Grote kans dat je dan een schimmelnagel ‘kweekt’. Voetschimmels komen vaker voor dan schimmels op de handen, want de warme en vochtige leefomgevingen van een schimmel is ideaal in de schoenen.

De nagel is vaak geel of bruinig van kleur en voelt brozer aan dan de rest van je nagels. Er brokkelen misschien stukjes vanaf. Of het kan dat je nagel wat dikker aanvoelt dan de rest, ook dit komt door de schimmelinfectie.
Bij twijfel is het het beste om naar de huisarts of een pedicure te gaan, zodat je een behandelplan kan bespreken. Blijf vooral niet te lang lopen met je schimmelnagel — vooral niet als je het zelf niet mooi vindt om naar te kijken. Hoe langer je een schimmelnagel onbehandeld laat, hoe langer het zal gaan duren om er vanaf te komen.

Maar wat kun je er nu aan doen?

Gelukkig is een schimmelnagel goed te behandelen. Onze pedicures adviseren graag over de juiste aanpak voor jouw nagel, want vaak is het niet alleen de oplossing om de nagels te behandelen. Ook de huid, binnenkant van je schoenen en je sokken of kousen zullen die schimmels bij zich dragen. Als je die niet behandelt, dan zul je herbesmetting veroorzaken en duurt het des te langer om je schimmelnagel kwijt te raken. Ga dus niet zomaar met allerlei dure middeltjes smeren. Dat is zonde van je geld en soms kan het je schimmelnagel juist verergeren.

De (medisch) pedicures van Provoet kunnen vaak al met het blote oog zien of er bij jou sprake is van een schimmelnagel of een psoriasis nagel (met een bacteriële infectie). Maar wie weet is het simpelweg een verkleuring door ouderdom en hoef je je nergens zorgen over te maken. De pedicure zal je daarin goed kunnen uitleggen wat er aan de hand is. Sinds kort bieden wij de PACT schimmelbehandeling, een uiterst effectieve behandeling waarbij geen smeersels of tincturen aan te pas komen!

Twijfel je of je een schimmelnagel hebt? Maak dan snel een afspraak!. Samen stellen jullie dan een behandelplan op om van je mycosenagels af te komen

 

Leave a reply