Het komt heel veel voor, maar niemand heeft het er over; een schimmelnagel! En als we het er over hebben wordt het vaak een kalknagel genoemd, want dat klinkt minder erg, toch?

Bij Voetcentrum Dordrecht zien ze dagelijks vele clienten voorbij komen die zich schamen voor hun nagels met een schimmelinfectie. Ze horen van vele clienten in de praktijk wat ze allemaal hebben gebruikt en wat wel en niet helpt.

Schimmelnagels: een veel voorkomend probleem

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

 

Wat kan je er écht aan doen?

Voetcentrum Dordrechts heeft al jaren ervaring met het bestrijden van mycose nagels maar wilde een meer effectief middel bieden wat niet zo pijnlijk is al een laserbehandeling. Sinds deze maand  biedt Voetcentrum Dordrecht haar cliënten een pijnvrije methode aan om schimmelnagels te bestrijden door de Pact methode te gebruiken.

 

Nieuwe effectieve behandeling van Schimmelnagels

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels en die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

 

Hoe werkt deze PACT-methode

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het natraject. In het voortraject moet eerst door de mycosespecialisten van Voetcentrum Dordrecht worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel onder de microscoop geplaatst. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT-behandeling starten. PACT-behandeling Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van c.a. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk maar zeer effectief!

 

Voor meer informatie bel met 0786183531 of 0622649749, kijk op de website www.voetcentrumdordrecht.nl/pact of maak meteen een afspraak op de website van Voetcentrum Dordrecht