De voordelen van een voetbad

“Druk druk druk” 

“Geen tijd voor mezelf!” 

Misschien betrap je jezelf er wel eens op dat je dit zegt. Wij zeggen het zelf ook, vooral in deze drukke periode. En dat terwijl het juist zo goed is om een pas op de plaats te maken en voor jezelf te zorgen. Wij van de Online Pedicure begrijpen ook dat het niet haalbaar is om iedere week een ontspannende voetbehandeling in een praktijk te plannen, daarom een aantal tips en feiten voor een ontspannend voetbad.  Neem lekker even tijd voor jezelf!

Waar en wanneer je het voetenbadje neemt, dat bepaal je helemaal zelf. Een voetenbadje klaarmaken en nemen is eigenlijk helemaal niet moeilijk en is zo gedaan. Maar waarom is een voetenbadje nu zo goed voor je?

Je neemt tijd om voor jezelf te zorgen

We zijn vaak geneigd om voor iedereen te zorgen behalve onszelf. Wanneer je de zorg hebt voor je kinderen, een partner of misschien zelfs als mantelzorger, geef je veel van je energie weg aan anderen.

Plan elke week wat tijd in in je agenda en doe jezelf een ontspannend voetenbad cadeau. Zo geef je jezelf even de rust en aandacht, in plaats van rond te rennen. Ga als je eenmaal zit niet nog even je email bijwerken en neem echt (ECHT) even tijd voor jezelf.

Je voeten verzorgen is belangrijk

Vaak vergeet je je voeten een beetje. Je smeert lotion op na het douchen en dagcrème op je gezicht, dan kan het zijn dat je je voeten vergeet. Dat gaan we je niet voor de voeten gooien, want ze zitten immers regelmatig weggestopt in sokken en dikke schoenen. Een voetenbad is een geweldige manier om je voeten te vertroetelen en ze lekker zacht te maken. Een mooie bonus is dat het badje helpt de spanning en vermoeidheid uit je voeten los te maken.

Een voetbad bevordert je gezondheid

Een voetenbad kan, afhankelijk van wat je toevoegt, een geweldige boost geven aan je gezondheid! Je kunt een detox voetenbad, een ontspannend voetenbad of je een verwarmend voetbad maken (ook dit ontspant!). Er zijn eindeloze mogelijkheden om een voetenbad te maken dat perfect kan aansluiten bij wat jij en je voeten nodig hebben. Wij krijgen echt geen genoeg van de Botanical Badzout met etherische oliën voor het voetenbad: verzachten, reinigen en verzorging in één.

 

Dan nog een paar tips voor het nemen van een voetbad:

  1. Ga niet met je voeten in een schoonmaakmiddel zitten. Chloor, Dettol, Soda en afwasmiddelen zijn niet geschikt voor je voeten. Gebruik liever een badbruisbal of een geschikt voetenbadzout dat je lekker vindt.
  2. 5 tot 10 minuten is lang genoeg voor een voetenbad. Langer in een voetenbad blijven zorgt ervoor dat je huid verweekt en dan is de kans op wondjes of infecties groter.
  3. Droog je voeten goed af, zeker tussen de tenen.
  4. Zorg dat het water niet te koud is, want dit vinden je spieren niet zo leuk! Je kan makkelijk kramp krijgen. Maar te heet is dan ook weer niet goed, dus kies een aangenaam warme temperatuur.
  5. Neem een voetenbadje dat past bij je voeten. Voor sommigen is een afwasteiltje groot genoeg, anderen hebben bijvoorbeeld een iets groters nodig.
  6. Neem een glaasje drinken en een boekje erbij en geniet even van dat momentje voor jezelf!

 

Vergeet je voeten na een voetenbadje niet in te smeren met een voetcrème, het inmasseren van een voetcrème werkt extra ontspannend. Wij raden je de Multi-use butter van Botanical Beauty om dat wellness gevoel thuis ook nog even vast te houden.

Leave a reply