Zo kies je de beste slippers

Als het erg warm is buiten, zit je niet te wachten op dichte schoenen waarin je binnen vijf minuten zweetvoeten krijgt. Teenslippers of sandalen zullen dan een makkelijke keus zijn, maar kies voor slippers of sandalen die bevorderlijk zijn voor je voeten. Zo voorkom je klachten en gaan je slippers (en uiteindelijk ook je voeten) langer mee.

Slippers en sandalen bieden niet veel voor je voeten. De zool is vaak heel dun en biedt geen ondersteuning voor je voeten. Goede sandalen of slippers hebben idealiter: een brede neus, een stevige zool en een bandje over de wreef en om de hiel.

 

Hebben je slippers een stevige zool?

Veel sandalen hebben een zool van maar een paar millimeter dik. Dat biedt helaas niet echt veel ondersteuning voor de voeten. Test de zool van je sandalen of slippers door ze te buigen. Als ze makkelijk buigen, dan is er te weinig ondersteuning en zal je er niet veel aan hebben. Draag dit soort sandalen of slippers liever niet de hele zomer. Hoewel het een goede training is voor de spieren in je voet, kan het op langere termijn zorgen voor voetproblemen.

 

Hebben ze een brede neus?

Tenen hebben genoeg ruimte nodig om goed te kunnen bewegen. In veel schoenen worden de tenen een beetje samengedrukt. Soms kun je daar wat klachten van ervaren zoals kramp, blaren door de wrijving of je merkt dat je nagels in de andere tenen gaan prikken. Door slippers of sandalen te kiezen met een brede neus zorg je ervoor dat je niet met je tenen over het randje gaat lopen en krijgen je tenen genoeg ruimte.

 

En bandjes?

Ken je dat, dat wanneer je op teenslippers loopt je het gevoel hebt dat ze af zullen vallen? Daarom krul je je tenen maar een beetje om ervoor te zorgen dat ze goed blijven zitten. Als je dit te lang en te vaak doet, kan het leiden tot hamer- of klauwtenen en dat willen we natuurlijk niet! Kies daarom slippers of sandalen in de goede maat met een bandje, waardoor je niet meer met je tenen hoeft te krommen. De slipper of sandaal voelt zo zekerder aan je voet en blijft netjes zitten.

 

Dus, er is geen reden om gelijk al je slippers en sandalen in de vuilnisbak te gooien. Houd dit in je achterhoofd als je de volgende keer gaat shoppen voor nieuwe sandalen. Dan kun je er de hele zomer van genieten!

Leave a reply