Zo doe je je eigen voetmassage

Je wilt een lekkere voetmassage, maar je weet nog niet helemaal hoe dat moet. Dan ben je hier aan het juiste adres! Je zit er misschien niet op te wachten dat je iedere keer naar een praktijk moet om iemand anders aan je voeten te laten zitten. Dus leren we je vandaag een korte voetmassage die je prima bij jezelf kunt doen.

 

Ga in een comfortabele houding zitten, pak er een lotion of massageolie bij en ga als volgt aan het werk:

 1. Maak je voeten en enkels eerst los. Wiebel een beetje met je voeten, schud ze zachtjes los en draai je enkels een paar keer rechts- en linksom.
 2. Doe lekker wat lotion op je handen en trek dan zachtjes aan elke teen.
 3. Plaats je handpalm onder de tenen van 1 voet en duw je tenen naar je toe.
 4. Plaats dan je hand op je tenen van diezelfde voet en duw je tenen van je af.
 5. Zet je duimen op het midden van je voetzool, sla je vingers over de wreef en trek de voet naar je toe. Het makkelijkst is dit te doen door je enkel op je knie te leggen.
 6. Wrijf je wijsvinger vervolgens tussen je tenen op en neer.
 7. Knijp vervolgens met je duim en wijsvinger langs je enkel.
 8. Leg je enkel weer op je knie en masseer de onderkant van je voet met je duimen. Vergeet daarbij de ruimte tussen je tenen niet. Maak cirkelende bewegingen over de hele voet.
 9. Herhaal stap 8 op dezelfde manier bovenop je voet.


En vergeet dan je andere voet niet natuurlijk! Wat extra luxe voelt is als je een handdoek pakt, die verwarmt in de droger of op de verwarming en je andere voet daarin wikkelt terwijl je met 1 voet bezig bent.

Sommige mensen vinden het ook wel eens lekker om een tennisbal te gebruiken voor de voetmassage. Wil jij dat ook proberen? Dan volg je de volgende stappen: 

 1. Ga staan en leg een tennisbal onder de boog van je voet. Dit mag je natuurlijk doen naast een muur of bij een stoel om je stabieler te houden. 
 2. Plaats langzaamaan wat gewicht op de tennisbal. 
 3. Span dan traag je voeten aan over de bal. Dit doe je door je tenen naar beneden en naar boven te krullen. Doe dit zo’n 5 keer.
 4. Rol de tennisbal dan naar een ander deel van de voetholte. Zet er zoveel gewicht op als je zelf aankunt en houd dit een paar seconden vast. Herhaal dit over je hele voet.

 

Alleen al met je voet over een tennisbal rollen kan bij veel mensen fijn aanvoelen. Dus zie je het (nog) niet zitten om op een tennisbal te gaan staan, kun je het ook zittend doen. Maar vergeet dan niet een beetje kracht te zetten op de bal zodat je alle drukpunten goed haalt.

Leave a reply