
Wandelwol: wandelen zonder pijn!
We gebruiken het met grote regelmaat in de praktijk zelf en je hebt het als je in de stoel hebt gezeten ook vast wel eens gehoord. Wandelwol is een ontzettend handig hulpmiddel wat écht iedereen zou kunnen gebruiken om schuurplekken en blaren te voorkomen tijdens het lopen. Deze kleine zakjes schapenwol kun je makkelijk in je tas stoppen, zodat je tijdens het wandelen makkelijk een plukje wol in je sok kunt duwen. Na gebruik mag dit plukje ook in de groenbak!
Wat is Wandelwol?
Wandelwol is precies wat je zou denken: kleine plukken of strengen schapenwol waar je zelf een hoeveelheid van kunt pakken. Dit product kun je dus eerst in de wei bezoeken voordat je het als een zakje bij ons mee kunt nemen. Plukken wol kunnen de druk rond de voet tijdens het lopen verlichten. Maar je kent schapenwol waarschijnlijk ook wel als voering voor sloffen en pantoffels in de winter. En dat komt dan weer omdat schapenwol je voeten ontzettend goed op temperatuur kan houden.
Maar ondanks dat het wandelwol heet, hoeft het niet noodzakelijk gebruikt te worden tijdens het wandelen. Heb je bijvoorbeeld een vervelend brilpootje wat in je huid duwt? Of begint je BH-beugel door de stof te prikken? Ook hier kun je een plukje wol omvouwen om de ergste irritatie te verlichten.
Wat zijn de voordelen van Wandelwol?
Wanneer je zo’n pluk schapenwol in je sok propt of rond je teen wikkelt, kun je wrijving of druk tussen je tenen en je schoenen verminderen en voorkom je blaren, likdoorns of dat je tenen vervelend op elkaar gaan liggen door te smalle schoenen. Wandelwol plakt niet, maar hecht zich dankzij de opbouw van de wol aan de sok of kleine haartjes van je huid. Wanneer het dus goed zit, zou het niet meer moeten verschuiven!
Heb je nu last van wintertenen, of heb je gewoon altijd koude voeten? Dan kan wandelwol ook een uitkomst bieden! We hebben het best vaak over wollen sokken en wollen voering in sloffen of pantoffels en met goede reden! In de winter houd wol de warmte goed vast en in de zomer kan het zelfs verkoelend werken. Een fijne bijkomstigheid is dat wol zelfreinigend is en blijft ventileren. Dus zelfs wanneer je zweetvoeten hebt, kun je met een gerust hart je wollen sokken aan!
Geneest het mijn voetkwaaltjes dan ook?
Nee, wandelwol kan je bij een hoop kwaaltjes helpen, maar het kan niets genezen. Het is bedoeld als hulpmiddel bij blaren of wrijving. Het is geen wondermiddel. Wat het wel nog kan doen is de huid verzachten door de lanoline die van nature in de wol aanwezig is. Heb je dus vaak last van hielkloven, dan zou je kunnen proberen een stukje wandelwol rond de hiel te dragen. Dan kan de lanoline zijn werk doen en verzacht de huid.
Wie kan wandelwol gebruiken?
Iedereen kan wandelwol gebruiken! Als je ook maar denkt dat wandelwol een uitkomst kan bieden, dan is het het waard om eens te proberen. Veel sporters, wandelaars, shoppers en zelfs oudere mensen met kleine voetkwaaltjes hebben er al baat bij gehad! Probeer wel altijd eerst een klein stukje wol. Ondanks dat het een natuurlijk product is, kun je gevoelig zijn voor lanoline. En dan is wandelwol helaas niet geschikt.
Onzeker over hoe je wandelwol moet omvouwen? Vraag dan in de praktijk eens voor een demonstratie. Of vraag de pedicure of een medebewoner je een handje helpt bij het aanbrengen van de wol. Op de website van Wandelwol staan ook een hoop toepassingen en handige filmpjes die je laten zien hoe je dit handig kan aanbrengen.
Leave a reply