Wandelwol | 4 vragen

Als je de afgelopen tijd bij ons in de praktijk bent geweest, dan heb je het ongetwijfeld al zien staan. Sinds kort zijn wij namelijk ook verkopers van Wandelwol! Deze handige zakjes schapenwol kunnen fervent wandelaars, sporters en zelfs mensen met wintertenen een fijne, ecovriendelijke uitkomst bieden tegen blaren, likdoorns, en zelfs koude tenen!

 

Wat is wandelwol?

Wandelwol is pure schapenwol. Dit product staat dus eerst met zijn eigenaar in de wei voordat het zijn weg naar onze praktijk begint. Wandelwol is ontwikkeld om druk rond de voeten tijdens het lopen te verlichten of om de voeten in de winter lekker warm te houden.

Maar wandelwol hoeft niet alleen gebruikt te worden rond de voeten. Denk bijvoorbeeld aan een verzachtend kussentje rond een vervelend brilpootje of een BH-beugel die verschrikkelijk in de huid port.

 

Wat zijn de voordelen van Wandelwol?

Door zo’n lekkere pluk schapenwol in je sok te proppen of rondom de teen te vouwen verlicht je wrijving of druk tussen tenen en schoenen en voorkom je blaren, likdoorns of tenen die op elkaar liggen. Wandelwol is niet plakkerig, maar hecht zich dankzij de opbouw van de wol aan de sok of de kleine haartjes op de huid. Verschuiven doet het dus niet!

 

Maar ook als je last hebt van wintertenen of altijd koude voeten hebt, kan de wol een uitkomst bieden. We zeveren hier wel eens door en door over het feit dat sokken en sloffen het liefst van wol gemaakt zijn en dat is met goede reden. Wol houdt warme goed vast in de winter en werkt in de zomer ook zelfs verkoelend. Daarnaast is het zelfreinigend en blijft het ventileren. Zo hebben zweetvoeten en schimmels ook geen kans!

 

Geneest het mijn voetkwaaltjes dan ook?

Nee, wandelwol kan niks genezen. Het is echt bedoeld als een hulpmiddel bij blaren of koude voeten. Wel kan het de huid verzachten door de natuurlijke oliën (lanoline) die in wol gevonden wordt. Zo kan het dus helpen bij beginnende hielkloven. Door rond de hiel wandelwol te dragen, kan gedurende de dag die lanoline zijn werk doen, waardoor het eelt daar verzacht.

 

Wie kan wandelwol gebruiken?

Iedereen! Als jij ook maar denkt dat wandelwol een uitkomst kan bieden, dan is het het waard om eens te proberen. Veel wandelaars, sporters en shoppers zijn nu al enthousiast, maar ook mensen die vaker stilzitten of juist veel problemen hebben met de voet kunnen van wandelwol gebruikmaken. Let wel op dat je bij irritatie van de huid de wol links laat liggen. Het kan namelijk zijn dat je allergisch bent voor de lanoline.

Onzeker over hoe je wandelwol moet omvouwen? Vraag dan in de praktijk eens voor een demonstratie. Of vraag de pedicure of een medebewoner je een handje helpt bij het aanbrengen van de wol. Op de website van Wandelwol staan ook een hoop toepassingen en handige filmpjes die je laten zien hoe je dit handig kan aanbrengen.

Leave a reply