De voetreflexologie is een ‘pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze’ die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten volgens Wikipedia. Door deze punten te masseren zou je dus andere plekken in het lichaam kunnen laten ontspannen of juist stimuleren.

Voetreflex heeft de volgende effecten
•    Geeft ontspanning zowel geestelijk als lichamelijk
•    Ontgift het lichaam
•    Werkt ondersteunend bij chronische ziekten
•    Het geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
•    Stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam
•    Het is een natuurlijke en veilige methode
•    Werk genezend en ondersteunend maar ook preventief.

Een massage voor ontspanning kan volstaan met 1 behandeling. Indien je echt een blokkade wenst op te heffen zal er een behandelplan opgesteld moeten worden en moet je rekeninghouden met minimaal 5 behandelingen. Indien je meerdere behandelingen plaatsvinden wordt er een andere prijs berekend dan op de site is vermeld.

Het doel van de behandelingen is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Een klacht is een signaal dat er iets uit balans is, fysiek geestelijk of emotioneel.  Met behulp van voetreflexologie proberen we het lichaam  stimuleren om blokkades op te heffen. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam (er zjin zelfs hele boeken over geschreven over het lezen van voeten en tenen). Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

In het westen worden voetreflex massage sinds ongeveer 150 jaar toegepast. Men behandelt hier uitsluitend de voeten en gebruikt hiervoor een speciale duimtechniek, het voordeel is dat je de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen al duizenden jaren toegepast. Hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten onderbenen en knieën.

In de opleiding die wij hebben gevolgd, word een combinatie gemaakt van de westerse en  de authentieke Chinese voetmassage technieken, door de combinatie van deze beide technieken is de behandeling zeer effectief, versnelt het de resultaten en geeft dit een uitbereiding van de behandelingsmogelijkheden. De medisch pedicures die deze behandeling geven hebben daarnaast hun medische kennis en hun menselijk inzicht waardoor zij voor iedereen een passende voetreflexmassage kunnen geven.

Belangrijk om te weten

Tijdens de periode van de behandelingen is het raadzaam tenminste 1,5 liter water te drinken verdeeld over de dag. Dit is omdat er veel afvalstoffen vrijkomen, die o.a. via de nieren worden afgevoerd. Te weinig drinken kan hoofdpijn tot gevolg hebben.

Wat voor reacties er op treden ten gevolge van de behandeling is niet van belang. Belangrijk is dat u merkt dat er iets in gang is gezet, dit is namelijk het zelf genezend vermogen. Ieder mens is een individu en reageert daardoor anders.

Als u een behandeling wenst om blokkades op te heffen dan kunt u niet volstaan met 1 behandeling. Om voldoende effect te krijgen zal in overleg met u een behandelplan worden samengesteld. Na ongeveer 5 behandelingen zal u verandering gaan merken. Elke behandeling zal gemiddeld genomen 1 uur in beslag nemen. Wilt u alleen een ontspannende massage, dan is 1 behandeling voldoende.

Voetreflextherapie is niet mogelijk bij besmettelijke ziekten, koorts, acute ontstekingen van vaat en lymfesysteem, operatief te behandelen aandoeningen, zwangerschap met risicofactoren.