Voetentips die je beter kunt overslaan

We zijn nu al een aantal maanden enthousiast producten en behandelmethoden aan het aanraden, maar online zijn er 1001 voetentips te vinden tegen welbekende voetkwalen zoals likdoorns of schimmelnagels en iedereen claimt dat ze echt zouden werken. Natuurlijk kan het heel goed zijn dat deze tips echt hebben geholpen voor sommige mensen, maar blijf altijd kritisch. Sommige dingen kun je beter aan een pedicure of een crème overlaten.

 

Likdoornpleisters met salicylzuur

Als je al even bij de pedicure loopt, weet je dat een likdoornpleister doorgaans geen kwaad kan, maar mocht je reuma of een verzwakte gezondheid hebben, dan kan die pleister nogal wat problemen veroorzaken. Als de pleister niet goed zit, kunnen er blaren en wondjes ontstaan en dan gaat het zuur vervelende dingen doen. De huid raakt beschadigd en door bacterievorming kunnen infecties ontstaan. 

Als je likdoornpleisters gebruikt is het dus raadzaam te controleren of hier dit zuur in zit. Weet je het nou niet zeker? Dan is het het beste om de pleister even links te laten liggen en een afspraak te plannen bij de pedicure. Zij kunnen je likdoorn behandelen en advies geven over de pleisters.

 

Oma weet raad – schimmelnagels

Op de website omaweetraad.nl staan een hoop (voeten)tips die tegen schimmelnagels zouden kunnen helpen. En ongetwijfeld hebben deze tips ook voor de schrijvers geholpen, maar ga niet zomaar klakkeloos tips volgen. Voetbaden met azijn of soda van 30 minuten tot een uur, slapen met knoflook of Vics op je nagels of zelfs de nagel zo kort mogelijk terug knippen om maar van de schimmel af te zijn is echt niet aan te raden. 

Mocht je echt ten einde raad zijn en heb je alle middeltjes bij de drogist al geprobeerd, ga dan even langs bij je huisarts of pedicure. Het kan zijn dat er onderliggende redenen zijn waardoor die schimmel hardnekkiger is.
Verwacht ook zeker niet binnen een maand van de schimmel af te zijn! Het uitgroeien van een gezonde teennagel kan een langdurig proces zijn. Doorgaans wordt er 6 maanden tot een half jaar voor gerekend.

 

Maizena tegen hielkloven

We hoorden ooit van een klant een aantal voetentips. Zo kwam zij van haar hielkloven af: zij strooide voor het slapengaan maizena over haar hielkloven, trok sokken aan en ging dan lekker naar bed. In de ochtend was ze van haar hielkloven af! Hoewel dit klinkt als een wondermiddel is het toch verstandiger om je voeten elke avond met een vette crème of bij uitstek met Vaseline in te smeren. Hielkloven ontstaan door een droge of beschadigde huid. Dat is niet iets wat maizena zomaar kan oplossen.

 

Ducttape tegen likdoorns

Online lazen we een aantal voetentips waarbij ducttape tegen likdoorns en eksterogen werd gebruikt want er zou een stofje in zitten dat hiertegen werkt. Hoewel ducttape kan helpen de druk op de voet te verlagen (die druk ook de oorzaak is van het ontstaan van likdoorns en eksterogen) bevat de tape helaas geen magisch stofje waardoor deze kwaaltjes verdwijnen. Het intapen kan dus helpen, maar het ligt niet aan de ducttape dat je van je likdoorns af bent. Wil je het tapen echt proberen, dan raden we eerder sporttape aan. Deze tape werkt hetzelfde maar heeft een ademende werking, waardoor bacteriën niet ophopen.

Leave a reply