Thuis een voetschimmel behandelen

Je hebt een voetschimmel en je wilt er graag vanaf. Dat is begrijpelijk. Het is aardig oncomfortabel of zelfs heel irritant. Er zijn online een hoop trucjes en tips te vinden over voetschimmels en ze werken volgens elke website allemaal even goed. Natuurlijk kunnen we niet over alles oordelen, maar we kunnen je wel een aantal tips geven en producten aanraden die we in de praktijk regelmatig gebruiken.

Hoe herken ik een voetschimmel?

Het is natuurlijk handiger om eerst even te dubbelchecken of je echt last hebt van een voetschimmel. Dit kwaaltje kenmerkt zich op verschillende manieren. Zo kun je last hebben van schilfers en jeuk, ondanks dat je trouw je voeten insmeert. Maar je kunt ook last hebben van blaasjes en rode plekken.

Als dit je bekend in de oren klinkt, kan het goed zijn dat je per abuis een huidschimmel hebt opgelopen.

Voor de nagels ligt de behandeling anders dan de huid. Hier hebben we eerder een heel ander artikel over gedeeld. Klik hier om te lezen hoe je je schimmelnagel het beste kunt behandelen.

Lokale middelen tegen een voetschimmel

Voor een voetschimmel zijn er voldoende producten beschikbaar. Kijk volgende keer maar eens hoeveel producten er bijvoorbeeld bij de Kruidvat liggen om thuis van de jeuk en schilfers af te komen. Zie je door alle bomen het bos niet meer, dan helpen we je graag een stap in de goede richting. Wij raden het liefst de volgende producten aan:

Dactarin —  Verkrijgbaar bij o.a. de Kruidvat

Dactarin is een crème tegen voetschimmel. Als je dit smeersel gaat gebruiken, is het raadzaam om goed te blijven smeren (zelfs als het al niet meer nodig lijkt). Zo garandeer je dat je de voetschimmel goed behandelt en kun je wellicht een herbesmetting voorkomen.
Gebruik het product altijd volgens de gebruiksvoorschriften!

S-stopper — verkrijgbaar bij onze pedicures en in onze webshop

S-stopper crème is een manier van behandeling voor voetschimmels. Dit merk heeft een aantal huidvriendelijke en chemicaliën-vrije opties als daar je voorkeur naar uitgaat. Zorg er ook bij deze producten voor dat je het naar de gebruiksvoorschriften gebruikt. Wanneer je begint te merken dat je schimmel wegtrekt, blijf dan ook hier vooral doorgaan!

Kalknagelolie – Verkrijgbaar bij o.a. de Kruidvat

We zien bij onze eigen patiënten dat de kalknagelolie van Kruidvat eigen merk echt positief effect kan hebben. Dit hangt natuurlijk af van de behandeling, de staat van de nagel en jouw eigen gezondheid, maar het is een heel mooi beginpunt!
Mocht je merken dat deze olie voor jou geen effect heeft, dan wordt het raadzaam een afspraak te maken zodat de pedicure kan kijken welke behandeling voor jou zou kunnen werken.

Leave a reply