Thuis eelt verwijderen

De temperaturen beginnen eindelijk in de zomerse regionen te stijgen. Rokjesdag hebben we massaal al gevierd en we zijn alvast aan het rondneuzen naar een leuk nieuw paar sandalen voor de komende zomer. Maar krijg jij het nou Spaansbenauwd als je al aan slippers of sandalen denkt? Dat gaan we echt niet doen, hoor, niet met die laag eelt die de hele winter heeft kunnen kweken.

Geen paniek. Eelt is heel normaal en echt iedereen heeft er last van. Zelfs die mensen die geen vlokje dode huid aan hun hiel hebben hangen. De huid vormt die dikke laag juist om zichzelf te kunnen beschermen. Als je veel staat of loopt, dan is het heel natuurlijk voor de voet om een beetje bescherming te willen en dus een eeltlaagje te creëren. Een eeltlaagje kan absoluut geen kwaad, maar we kunnen het ons ook goed voorstellen dat je er in de zomer liever niet mee te koop loopt.

Thuis kun je makkelijk iets doen aan die eeltgroei. Maar als je echt last hebt van hardnekkig eelt (pijnlijke/branderige, dikke plakken rond de hiel of tenen) en ook last begint te krijgen van hielkloven of likdoorns, dan kun je beter even een pedicure bellen. Zij kunnen de eelt deskundig voor je verwijderen en zo voorkom je dat je per ongeluk in gezonde huid snijd.

Vandaag geven we je in elk geval 5 tips om je voeten thuis zo goed mogelijk van eelt te ontdoen!

 

Thuis eelt verwijderen: 5 tips

Verzacht eelt voordat je gaat schrapen

Als je thuis je voeten onder handen gaat nemen, kun je je voeten het best even helemaal verwennen door een voetbad te nemen. Door 10 minuutjes in warm water te weken, verzacht je de huid (en dus ook die eeltlaag) en kun je de dode huid makkelijker verwijderen met een puimsteen of voetvijl. Zorg er wel even voor dat je je voeten grondig droogt voordat je met je eeltgereedschap aan de slag gaat. Wees ook niet te rigoreus! Hoewel je misschien kunt genieten van boterzachte voetjes, is het beter om een dun laagje eelt te laten zitten. Zo bescherm je de huid en heb je toch mooie, verzachte voeten.

 

Kies voor kwaliteit

Bij ons in de praktijk zie je vaak dat de pedicure een mesje of een freesje gebruikt, maar dat is niet voor iedereen te doen thuis. Je zal sneller een voetvijl, puimsteen of zelfs een eeltschaaf gebruiken. Een getraind pedicure weet precies hoeveel eelt ze met zo’n mesje of frees kan verwijderen. Thuis kun je beter voorzichtig te werk gaan. En kies niet de eerste de beste voetvijl of puimsteen die je tegenkomt. Kies dus niet voor Action-kwaliteit, maar ga liever voor een vijl die een aantal jaar mee kan gaan. Zo ben je op de lange termijn ook nog eens ecovriendelijker bezig!

 

Ga er goed voor zitten

Daar zit je dan thuis. Je voeten zijn net uit het voetenbadje, lekker afgedroogd. Het schrapen kan beginnen! Maar… hoe kom ik nou bij al die moeilijke plekken op mijn voet? Ja, eelt verwijderen kan een hele yoga-oefening zijn. Zorg ervoor dat je een houding vindt die je een tijdje kan aanhouden, want je hebt al je eelt niet binnen 10 seconden verwijderd. Ga bijvoorbeeld op de badrand of stevig op een stoel zitten en leg je linker enkel over je rechter knie, net ver genoeg dat je prima bij je voet kan.

Mocht je nou helemaal niet flexibel zijn, kun je natuurlijk ook altijd een partner of vriend(in) lief aankijken en vragen of zij de moeilijke plekjes voor je kunnen behandelen.

 

Smeren, smeren, smeren!

Ja, we zeggen het wel heel vaak, maar je voeten insmeren kan echt helpen om een dikke eeltlaag te voorkomen! Omdat een vette crème de huid verzacht, kan het ook helpen om je eeltlaag zachter te houden. Zo ervaart de huid wel bescherming, maar blijf jij niet met je sokken aan de droge huid hangen. Kies dus voor de voetencrème van Botanical Beauty of neem volgende keer dat je in de praktijk bent een tube van Noordkroon crème mee. Hiermee zien wij zelf de beste resultaten.

 

Toch maar naar de pedicure?

Zie je het niet zitten om jezelf in bochten te wringen om een beetje huid te verwijderen of wil je gewoon liever dat iemand met kennis alles netjes voor je afwerkt? Maak dan een afspraak bij je pedicure. Vooral voor mensen met reuma of diabetes, of mensen die echt niet bij hun voeten kunnen, is dit geen overbodige luxe. Met haar handschoenen aan en instrumenten in de aanslag zal ze je voeten eeltvrij maken en zorgt ze nog voor een lekker laagje crème om je voeten te verwennen.

Leave a reply