PACT-methode bij schimmelnagels

We hebben er in het verleden al een goed aantal blogs aan gewijd, maar nog steeds lopen er genoeg mensen rond met een schimmelnagel. We blijven ons schamen voor die lelijke nagels en vooral nu de kou er weer aan zit te komen en we onze voeten weer opsluiten in schoenen, zoeken we toch naar een manier om die nagels te behandelen.  En met de PACT-methode kan dat! Een handvol praktijken in Nederland biedt deze nieuwe, 100% effectieve schimmelbehandeling, waaronder Voetcentrum! Dat lichten we natuurlijk graag even toe.

 

Wat is een schimmelnagel ook alweer?

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als die schimmel de nagel kan binnendringen en zich daar thuis kan maken, ontstaat een zogenaamde onychomycose (dit is de medische naam voor een schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in nagels die een beschadiging hebben geleden door bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Het vocht en de warmte van een schoen bevorderen de kans dat die schimmel zich thuis gaat voelen in je nagel. Al deze factoren zorgen ervoor dat een kalknagel een veel voorkomend en lastig te behandelen probleem is.

 

Wat kun je eraan doen?

Samen met een pedicure kun je een behandelplan starten om van je schimmelnagels af te komen. Natuurlijk is het zo dat dit echt tijd nodig heeft. Een schimmelnagel heeft minstens 6 maanden nodig om volledig uit te groeien, laat staan de tijd die nodig is om de schimmel écht te doden.

 

Nieuwe effectieve behandeling van PACT

Deze nieuwe behandeling heet volledig PACT© Schimmelnagel Therapie. Deze uit Duitsland afkomstige behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandartsenwereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos en zonder bijwerkingen. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn tot nu toe ongekend. PACT is een afkorting en staat voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels op voet- en vingernagels zeer effectief gedood worden.

 

Hoe werkt de PACT-methode?

Besluit je de PACT-methode te starten, dan ga je een traject van 3 fasen in: Het voortraject, de echte PACT-behandeling en het natraject. In het voortraject stelt de geschoolde pedicure eerst vast of je écht een schimmelnagel hebt. Niet alle verkleurde of verdikte nagels zijn namelijk automatisch schimmelnagels. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een hoornnagel of een psoriasisnagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel onder de microscoop geplaatst. Als er wordt vastgesteld dat je daadwerkelijk een schimmelnagel hebt, wordt het PACT-traject gestart.

Ter voorbereiding op de behandeling freest de pedicure de nagel af en ruwt hem op. Daarna brengt ze een gel aan op je nagel met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (dit is een lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de nagel, waarna een speciale PACT-lamp met rood licht op de nagel wordt geplaatst. De specifieke golflengten in het licht activeren de blauwe kleurstof in de gel, die de celwand van de schimmel beschadigd. Een schimmel kan niet leven met een kapotte celwand en dus zal hij afsterven. Je komt in 10 dagen zo’n 3 keer langs voor de hele behandeling. Na een maand kom je langs voor een vierde, extra behandeling. 

En dan ga je het natraject in! De pedicure houdt je nagel goed in de gaten, geeft tips om herbesmetting te voorkomen en laat je nagel zo gezond mogelijk uitgroeien. Geen gerommel met crèmes, tincturen of andere smeersels dus! En het fijne aan PACT is dat het voor de mensen ongevaarlijk is!  Mocht je dus last hebben van een hardnekkige schimmelnagel, dan is het het waard om aan je pedicure te vragen of ze deze behandeling kunnen bieden.

Leave a reply