Ontmoet het Team: Voetfysiotherapeute Ellenoor

Als je op onze website de pedicures bekijkt, dan is je ongetwijfeld opgevallen dat er een naam bij staat waar je eigenlijk nooit een afspraak mee kunt maken via onze telefoniste. We hebben naast de podologen van Hallux namelijk nóg een deskundige in de kleine ruimte van de Octant. Ellenoor Vegter is de voetfysiotherapeut die één dag in de week bij ons in de praktijk van de Octant werkt.

Binnenkort deelt Ellenoor eens in de zoveel tijd wat kennis die ze als voetfysiotherapeute heeft opgedaan via onze blog. Maar om te beginnen stelt ze zich vandaag alvast voor:

“Ik ben Ellenoor Vegter en ben sinds vijf jaar als voetfysiotherapeute werkzaam op de Octant. Ik werk elke dinsdag in de Octant in Dordrecht en de rest van de week vind je mij in Tilburg. Daar werk ik als algemeen- en voetfysiotherapeute.

Vijf jaar geleden was ik op zoek naar een geschikte locatie voor mijn praktijk en mijn zoektocht kwam uit bij Voetcentrum Dordrecht. Toevallig was Caroline (de eigenaresse van Voetcentrum) op dat moment op zoek naar een fysiotherapeut die ook voetklachten kon behandelen. En zo hebben we in de Octant dus een leuk clubje voetdeskundigen; (medisch) pedicures, podotherapeuten én dus ook een voetfysiotherapeute.

De voet zie ik als de basis van het lichaam. Je voeten dragen je dagelijks overal naar toe. Erg belangrijk dus om ze goed te onderhouden. Waar je voor bijvoorbeeld eelt en likdoorns naar een pedicure graat, kom je bij mij terecht als je (pijn)klachten hebt met het bewegen. Denk hierbij aan hielspoor of peesplaatklachten. Maar ook klachten elders in de voet, een scheve grote teen of achillespeesklachten kunnen je erg belemmeren in je dagelijks leven.

Heel belangrijk is: loop er niet te lang mee door! Vaak kan er wat gedaan worden aan de pijn waardoor je letterlijk weer gemakkelijker door het leven loopt. Je kunt rechtstreeks, zonder verwijzing een afspraak maken. Ik kan je dan helpen door middel van shockwavetherapie, manuele therapie voor de voet en specifieke oefentherapie.

Meer weten? Kijk op mijn website www.vegterfysiotherapie.nl, stuur me een mailtje info@vegterfysiotherapie.nl of bel/app naar 06-24144542″

 

 

Leave a reply