Mooie voeten in 5 stappen

Het heeft de afgelopen tijd niet echt op lente geleken, laat staan dat we al helemaal klaar zijn voor de verstrengende hitte van de Nederlandse zomers. Maar hoe je het ook wendt of keert, we kijken allemaal uit naar de stranddagen, avonden op het terras en de sandalen die éin-de-lijk weer uit de kast mogen! Hoewel we natuurlijk veel liever de zon zien, zijn regenachtige dagen wel perfect om je voeten even in de watten te leggen. Zo kun jij straks pronken met je sandalen!

 

Zorg voor schoenen die goed passen

Dit klinkt natuurlijk als een ontzettend logisch iets, maar het zal je verbazen hoeveel mensen eigenlijk rondlopen op schoenen die net te krap zijn of die op de verkeerde plekken schuren. Wanneer je schoenen te groot zijn, ontstaan er kleine klachten als kloven, blaren en likdoorns op de voet door de constante wrijving van je huid tegen de te losse schoen. Wanneer je schoenen te krap zitten, dan kun je de huid beschadigen of veroorzaak je drukpunten. Dat leidt weer tot hielkloven, likdoorns en ook weer blaren. En dat wil je natuurlijk niet! En vergeet natuurlijk niet, schoenen die goed passen lopen een stuk lekkerder!

Pas je schoenen dus altijd goed, want in de zomer zwellen je voeten door de warmte een beetje op. Dat trucje dat mama vroeger altijd deed? Dat voelen rondom je voet? Mama wist echt wel wat ze deed, ook al voelde het misschien vervelend. Kunnen je tenen goed bewegen en voelen ze vrij? Heb je ruimte voorin de schoen om eventueel wat vooruit te schuiven? Zitten de bandjes van de sandalen los genoeg om comfortabel te zijn? Kun je op alles ‘ja’ antwoorden? Dan heb je prima schoenen te pakken!

 

Knip je teennagels goed

Het lijkt zo vanzelfsprekend, want iedereen weet toch hoe je je nagels moet knippen? Nou, moet jij eens opletten!
Een hoop mensen knippen hun nagels rond, waarbij ze de kromming van de teen volgen. Maar dat is een uitgemeten kans om ingroeiende teennagels te veroorzaken! Zodra je de hoekjes van je nagel rond knipt, dan gaat deze enthousiast groeien. Soms dus ook in je huid.

Knip je teennagels liever recht en houd een klein wit randje intact. Doe het, als je dat fijn vindt, na het badderen of douchen. Dan zijn je teennagels iets zachter en verminder je de kans op beschadiging van de nagel. Vind je die scherpe randjes aan je nagel toch nog vervelend als je schoenen aanhebt? Vijl ze dan met een nagelvijl zachtjes af. Maar ook hier niet te ver!

 

Ontspan met een voetbad

Heerlijk, lekker even met je voeten in warm water zitten. Voetbaden zijn, mits je niet te lang blijft weken, heel goed voor je voeten! Voeg aan het lauwwarme water een lekker badzout of een geurende olie zoals lavendel toe en geniet even van de warmte. Dit is vooral heel lekker als je hele dagen op je voeten staat! Dompel je voeten voor zo’n 5 minuten in het bad en haal ze er dan weer uit. Precies lang genoeg!

Heb je je voeten goed afgedroogd? Pak dan gelijk je kans om eventueel je nagels te knippen of om wat eelt te verwijderen met o.a. een rasp of een vijl. Het eelt is verzacht door het warme water, dus dit valt perfect samen! Verwijder je eelt voorzichtig, want voor je het weet heb je teveel huid verwijderd en voelt het rauw of zelfs pijnlijk als je gaat lopen.

 

Smeer die arme stakkers goed in 

We kunnen het groot op een uithangbord buiten de praktijk hangen, we zeggen het zo vaak: Smeren, smeren, smeren! Het helpt echt om de huid goed te verzorgen. Als je regelmatig je voeten insmeert met een vettige crème, dan vermindert de opbouw van eelt. Je houdt de huid namelijk soepel, waardoor er minder grote plakken eelt ontstaan.

Kies ervoor om je voeten na het douchen of na je voetbad in te smeren. Zet desnoods de pot of tube met crème alvast klaar zodat je het niet kunt vergeten. Eerst goed afdrogen, dan lekker smeren en dan na een minuut of 3 lekker de sokken aan. Zo kan de crème goed zijn werk doen en kan jij weer door met je routines. Het is natuurlijk ook een schitterende kans om jezelf op een voetmassage te trakteren.
En geloof ons, je merkt het echt als je ineens start of stopt met smeren!

 

Rond af met een mooie nagellak

Of je nu houdt van één felle kleur, een regenboog of juist alleen blanke lak op je teennagels, het ziet er allemaal feestelijk uit! Nagellak helpt de nagel versterken! En het steekt natuurlijk een stapje leuker uit je sandaal of slipper in de zomer. Heb je een kalknagel en twijfel je over het gebruik van nagellak? Het kan gewoon! Laat een randje rondom je nagel ongelakt zodat je tinctuur nog goed bij de nagelwortel kan. Of kies voor nagellak van DependO2, die ademt en sluit de nagel niet volledig af!

Leave a reply