Klaar voor de feestdagen met 5 tips

Je knippert 2 keer met je ogen en de feestdagen staan alweer voor de deur. Het lijkt net alsof dit jaar sneller is gegaan dan de twee daarvoor (of ligt dat aan ons?). Afgelopen week was het alweer Pakjesavond en over een aantal weken zitten we met zijn allen rond de gourmetset en zingen alle absolute kerstklassiekers. Natuurlijk wil jij je voeten (én jezelf) goed voorbereiden op deze stressvolle periode óf kun je wel wat ontspanningstips gebruiken nu je het zo druk hebt. Geen zorgen!

Kies de juiste feestschoenen

Of je nu op hakken, nette herenschoenen of gewoon je gympies naar een kerstfeest gaat, het is belangrijk dat je schoenen kiest waarin je tenen genoeg ruimte hebben. Als je tenen op elkaar gevouwen zitten of strak tegen elkaar liggen, worden je schoenen al snel oncomfortabel en zul je ze uittrekken. Kies liever voor schoenen waarin je tenen de ruimte hebben. Check in ieder geval of je tenen naast elkaar kunnen liggen en je ze een beetje kunt wiebelen. Zo voorkom je kramp, heb je geen last van teennagels die in je andere tenen prikken en kun je de hele avond dansen, lopen en lekker feestvieren deze feestdagen! (Als dat geen mooi excuus is om nieuwe schoenen te kopen, weten wij het ook niet meer!)

Neem een ontspannend voetbad

Als je al fijne schoenen hebt, is het altijd lekker om even 10 minuutjes voor jezelf te nemen. Neem bijvoorbeeld een lekker voetbad! Lekker warm water met lavendelolie of andere ontspannende oliën/bruisballetjes, dat kan al heel erg helpen in een stressvolle periode. Je houdt namelijk een hoop stress in je voeten (die dan weer gelinkt staan aan de rest van je lichaam) dus even 10 minuten in een lekker warm bad kan al wonderen doen! Vergeet achteraf je voeten niet goed af te drogen en ze te verwennen met een lekkere crème. Zo heb je ook nog eens goed voor je voeten gezorgd!

Draag lekkere pantoffels of neem ze mee

Als de hele familie bij jou over de vloer komt, kun je mooie schoenen aantrekken, maar het is nóg lekkerder als je pantoffels aantrekt. Zo houd je je voeten warm en draag je bovendien iets comfortabels! Ook als je bij je familie op bezoek gaat, kun je natuurlijk lekker je pantoffels of warme sokken meenemen. Liever comfortabel dan koude, pijnlijke voeten zeggen wij altijd!

Doe jezelf de pedicure cadeau

En dan bedoelen we niet dat je meteen een afspraak moet maken, maar dat je lekker een avondje apart zet om je tenen even in de watten te leggen. Zet je favoriete film op, knip je nagels (op de goede manier! We hebben er eerder al tips over gedeeld), verwijder eventueel eeltplekken, lak je nagels en smeer je voeten lekker in! Zo ben je onbewust heel ontspannen bezig. En het is natuurlijk nóg leuker als je je vriendinnen erbij uitnodigt en samen bezig bent (maar kan natuurlijk ook erg lekker zijn!)

Kies voor kerstsokken of een kerstkleedje om je ‘s avonds warm te houden

Meestal begint het rond de feestdagen kouder te worden en dan kun je sneller last krijgen van voetkwaaltjes. Door je voeten lekker warm te houden met feestsokken, ben je die kwaaltjes alweer een stap voor. En is het sowieso niet lekkerder om warme voeten te hebben? Kies bij voorkeur sokken van wol of katoen (of, als je handig bent, probeer ze zelf te breien) en kies een kleedje dat je lekker warm kan houden ‘s avonds! Elektrisch, fleece, zelfgemaakt, de keuze is volledig aan jou!

Leave a reply