Je voeten in 5 stappen zomerklaar

Het is lente, de temperaturen stijgen en de ijssalons gaan langzaam open: de zomer komt eraan! Misschien kijk je zelfs al reikhalzend uit naar de dagen dat je weer lekker sandalen of teenslippers kunt dragen. Maar help! Je voeten zijn nog niet klaar om gezien te worden! Geen nood, want als je nu alvast begint, zijn je voeten in een mum van tijd zomerklaar!

 

Tip 1 — draag goed passende schoenen 

Om klachten als kloven, blaren en likdoorns te voorkomen zijn goed passende schoenen een must. Natuurlijk lopen goed passende schoenen ook stukken lekkerder dan te krappe of te kleine schoenen. Door slecht passende schoenen te dragen, kun je de huid rondom je voeten beschadigen of drukpunten veroorzaken. Dat leidt weer tot hielkloven, likdoorns en blaren. En dat willen we niet als we onze voeten zomerklaar maken! 


Kies dus voor schoenen waar, als je de schoen draagt, nog een vinger tussen je enkel en de schoen past en je voldoende ruimte hebt. Kun je je tenen lekker wiebelen en voelen ze niet bedrukt? Dan heb je goede schoenen te pakken!

 

Tip 2 — Knip je teennagels regelmatig en recht

Tenen knippen is helemaal niet moeilijk, maar toch zijn er nog een hoop mensen die hun teennagels rond knippen. En daarmee vergroot je de kans op ingroeiende nagels. Pak dus na het douchen je nagelschaar erbij en knip je teennagels zo recht mogelijk af. Dan zijn je nagels zachter door het warme water en verminder je de kans op beschadigingen. Eventuele oncomfortabele hoekjes kun je met een vijl netjes een beetje afronden. 

 

Tip 3 — Neem een lekker voetbad

Niet alleen zijn voetbaden heel ontspannend, maar ze kunnen ook heel goed zijn voor je voeten. Neem een lekker badzout of geurende olie en laat je voeten even weken. Heerlijk als je een hele dag hebt gelopen of gestaan. Maar let op: blijf niet langer dan 5 minuten met je voeten in het water zitten. Hierdoor wordt de huid weer juist té week, waardoor je risico kan lopen op schimmels en wondjes. 

 

Tip 4 — Gebruik een voetcrème 

Ondertussen kunnen we dit als slogan van De Online Pedicure bestempelen, we zeggen het immers zo vaak. Maar als je lekker consistent blijft smeren, gaan je voeten er echt beter uitzien! De droge huid verdwijnt als sneeuw voor de zon en je zal merken dat je minder van dat harde eelt op je voeten hebt. Droog na het douchen je voeten lekker goed af en smeer je voeten daarna in met een vette crème. Laat de crème even intrekken en trek dan lekker je sokken aan. Na 2 weken merk je al dat je voeten zachter zullen aanvoelen en zijn ze zomerklaar! 

 

Tip 5 – Kies een mooie kleur nagellak

En natuurlijk kunnen we het leukste niet vergeten: je nagels lakken! Een mooie kleur als rood, roze of blauw is toch wel het populairst tijdens de zomermaanden. En dat snappen wij wel! Wat is er nou leuker dan mooie sandalen dragen waar fleurig gelakte teennagels uitsteken? Zelfs als je een kalk- of schimmelnagel hebt kun je nog genieten van een mooi lakje! Laat bij een geïnfecteerde nagel een klein randje rond je nagelriem ongelakt zodat je de nagel nog kan behandelen. Of kies voor een ademende nagellak van bijvoorbeeld Depend02!

Leave a reply