Je voeten in 5 stappen winterklaar

Hoewel we nog volop van de nazomer kunnen genieten is het nooit te vroeg om nu alvast na te denken over voetverzorging in de winter. We moeten er liever nog even niet aan denken, maar de koudere maanden staan toch echt voor de deur. En net zoals je je voeten klaar kunt maken voor de zomer, kun je je voeten ook winterklaar maken! 

 

Investeer in een goed paar sloffen

Dit klinkt als een logische stap, toch? In de winter hebben we meestal sneller last van koude voeten en dat voelt voor veel mensen misschien wat vervelend. Sommige mensen ervaren door die koude klap het fenomeen wintervoeten. Verwen je voeten deze winter daarom met lekkere sloffen. Het liefst kies je voor een variant met een stevige zool, zodat je niet raar gaat lopen en is de slof van wol of leer. Deze materialen houden zichzelf schoon en vooral een wollen voering is heerlijk om de voeten lekker warm te houden.

Wij raden sloffen aan van o.a. Texelana en Warmbat aan. Deze zijn wat duurder dan andere sloffen, maar houden de voeten meerdere jaren goed warm. Dan ben je voorlopig echt winterklaar!

 

Koop nu alvast winterschoenen

Naast de aankoop van sloffen kun je je in de zomermaanden alvast richten op het kopen van je winterschoenen. Of je nu van stevige laarzen houdt of toch liever voor strakke sneakers gaat, door je schoenen in de zomer alvast te kopen en langzaam in te lopen, verzeker jij jezelf ervan dat je de winter comfortabel doorkomt.

In de zomer zijn je voeten meestal wat meer gezwollen dan normaal. Als je dan je schoenen gaat passen, dan weet je zeker dat je de goede maat koopt. Houd er ook rekening mee dat je wellicht dikke sokken aantrekt in je schoenen en dan zit jij gebakken voor het volgende seizoen.

 

Check al je sokken — en koop desnoods nieuwe

Tijd om die sokkenlade even om te keren en helemaal uit te pluizen. Check al je sokken op gaatjes of dunne plekken en gooi sowieso alle sokken weg die jouw voeten deze winter niet meer warm gaan houden. 

Als je dan toe bent aan nieuwe sokken, koop dan het liefst katoenen of wollen sokken. Katoenen sokken zijn ademend en goed voor de algehele gezondheid van je voet. Wollen sokken houden, net zoals de sloffen, je voeten goed warm en hebben net zoals katoenen sokken een ademende kwaliteit. Twee vliegen in een klap!

 

Leg je voeten even helemaal in de watten.

Plan lekker een middagje in en verwen je voeten met een voetenbad, (thuis)pedicure en eventueel een nieuwe laag nagellak. Je voeten hebben je net een hele zomer naar je werk, op vakantie, naar het strand en nog veel meer plekken gedragen. Daarom verdienen ze het om lekker even in de watten gelegd te worden. En winterklaar maken, dat is dan een bonus natuurlijk!

Durf je het zelf niet zo goed aan om met die eeltrasp aan de gang te gaan? Of kun je niet goed meer bij je voeten? Vraag dan een vriendin of familielid om hulp of boek een afspraak bij een lokale pedicure. Zij verzorgen je voeten met liefde en kunnen je eventueel tips en trucs geven om jouw voeten deze winter het beste te verzorgen.

 

Zoek alvast een lekkere vette crème 

Ons credo is sowieso: smeren, smeren, smeren. Maar vooral in de winter geven we dit nog extra graag mee. Lekker uit een warme douche de voeten goed afdrogen, goed insmeren met een vette crème en dan lekker dikke sokken of pantoffels aan. Hierdoor krijgt je huid lekker de kans om te hydrateren. Ook verminder je de kans op dikke eeltplekken, hielkloven, droge huid en nog veel meer voetkwaaltjes.

En een lekkere vette voetcrème hoeft niet duur te zijn. We verkopen in onze webshop een lekkere crème gemaakt van schapenwol, maar ook de Etos en de Kruidvat hebben goedkope opties waarmee je je voeten even helemaal kunt verwennen.

Leave a reply