Steeds vaker zijn we ons bewust van onze natuur, hoe kwetsbaar deze is. Thuis scheiden we ons afval, we eten (iets) vaker biologisch en we kiezen steeds vaker voor een verzorgingsproduct wat niet alleen goed is voor onze huid, maar ook voor het milieu.

Wij zijn bij Voetcentrum Dordrecht ook continu bezig om een manier te vinden om zo min mogelijk schadelijke producten te gebruiken. Dit is niet altijd mogelijk, maar wij hebben nu wel een manier gevonden om voor veel huidtypes en voetproblemen een behandeling te creëren die geen synthetische kleur- en geurstoffen bevat, vrij van parabenen is, natuurzuiver en 90% organic. De groene pedicure is goed voor je voeten én goed voor het milieu.

Bij deze behandeling ligt de focus niet alleen  op het verzorgen van je voeten, maar er wordt ook rekening gehouden met de natuur.”

Minerale olie

Geen minerale olie dus. “Minerale olie klinkt in eerste instantie natuurlijk, maar het zijn juist geraffineerde aardoliederivaten: niet-biologische, niet-levende stoffen. Oftewel: vloeibaar plastic.”

Het gaat er hoofdzakelijk om dat de producten die gebruikt worden tijdens deze pedicure iets doen voor je huid, maar niet ten koste gaan van het milieu.

Minerale olie is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook slecht voor je huid. “Het sluit je niet alleen huid volledig af, er wordt ook niks meer opgenomen. Best zonde van alle ingrediënten die er in die verzorgende voetencrème zitten.”
Een pedicure zonder minerale olie is lastig. “Lastig, maar niet onmogelijk.”

Met één pedicure maak je al je afvalscheiden van een hele week meteen weer ongedaan. “De meeste producten die gebruikt worden bij een pedicure bevatten paraffine (minerale olie). Hoe je het ook wendt of keert: met elke pedicure spoelt er een hoop moeilijk afbreekbaar plastic door de gootsteen.”

100% biologisch afbreekbaar

100% biologisch afbreekbaar betekent dat je voeten worden gedesinfecteerd met dode zee zout oplossing, de behandeling is als bij een standaard behandeling, alleen gebruiken wij katoenen handdoekjes die na gebruik weg gegooid worden, en wattenschijfjes van 100% katoen, aan het einde van de behandeling worden de voeten verzorgd met een butter of natuurlijk olie vol met etherische olieen  . Wil je de behandeling uitbreiden, kies dan voor een groene welness behandeling waarbij wij de voeten scrubben met een Organic minerals scrub op basis van dode zee zout met toevoeging van etherische olieen afgestemd op wensen en behoeften van de huid.

“Groene ingrediënten waarvan bewezen is dat ze ook daadwerkelijk iets voor je huid (voeten) doen. En dat in combinatie met de nieuwste technologiëen. Best of both worlds. Want wist je dat 60% van wat je op je huid smeert in de bloedbaan komt. Dat is best veel…

Vegan

Deze voetbehandeling is toevallig nog vegan ook. “Met de nadruk op toevallig, want daar ligt niet de focus op. Het gaat er hoofdzakelijk om dat de producten die gebruikt worden tijdens deze pedicure iets doen voor je huid, maar niet ten koste gaan van het milieu.”

En minimaal 70% van de ingrediënten is van biologische teelt. “Toegegeven, bij de meeste organic huidverzorgingsproducten is dat meer, maar het gaat ook om kwaliteit. Nogmaals: er is heel bewust gekozen voor een combinatie van groene ingrediënten die je voeten verzorgen en de conditie van je huid verbeteren zonder dat de kwaliteit van de pedicurebehandelingen teniet gedaan worden, want dat is tenslotte waarvoor u bij Voetcentrum Dordrecht komt.”

Een betere wereld begint bij deze groene pedicure behandeling van Voetcentrum Dordrecht. “Geen synthetische ingrediënten, alles fair trade en 100% biologisch afbreekbaar. Dat is uniek.”

Wil je graag een groene pedicurebehandelling boeken, dan kun je terecht op onze website of bel naar 078 6183531. En wil je de producten thuis gebruiken, dan kun je deze daar ook kopen.