Groene behandeling bij jouw pedicure!

Je neemt je eigen zakjes mee naar de supermarkt, gebruikt geen boterhamzakjes meer en kiest alleen nog producten die goed zijn voor de natuur. Maar bij je pedicureafspraken is een ‘groene’ behandeling nog niet mogelijk… toch? Steeds meer pedicures kiezen ervoor om een groene behandeling toe te voegen aan hun aanbod. Maar hoe werkt dat nou precies?

Als jij binnenkomt bij de pedicure en in de stoel bent gaan zitten, zal de pedicure haar station al voorbereid hebben. Zo zit er een aparte vuilniszak in haar prullenbak en heeft ze recyclebare handschoenen aangetrokken voor jouw behandeling. Tijdens jouw behandeling is alles (maar dan ook echt alles) voor 95% biologisch en recyclebaar.

Alle producten die ze op je huid gaat gebruiken zijn allemaal milieuvriendelijk geproduceerd en bevatten weinig tot geen chemicaliën. Niet alleen goed voor het milieu, maar dus ook goed voor je huid. En wees niet bang, want die producten werken net zo goed (of zelfs niet beter) dan de andere producten die de pedicures gebruiken! Een van de meest populaire merken hierin is Botanical Beauty (en die verkopen we ook in onze webshop!).

Zo worden voeten bijvoorbeeld gereinigd met zeezout en eucalyptus in plaats van harde alcohol. Aan het eind wordt er een heerlijke crème opgesmeerd om je voeten nog eens even lekker te verwennen.

 

Maar waarom is dan niet elke behandeling een ‘groene’ behandeling?

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij echte risicovoeten, is het echt nodig om die chemicaliën te gebruiken. In veel simpele gevallen kan er inderdaad geswitcht worden naar een eco-vriendelijke, groene behandeling. Maar veel pedicures laten die keus graag aan hun klanten over.

Wij bieden een ecovriendelijke behandeling hier bij Voetcentrum Dordrecht! Ben je hierin geïnteresseerd of wil je meer info? Vraag ernaar wanneer je onze telefoniste aan de lijn hebt of neem een kijkje op onze behandelingenpagina

Leave a reply