Een kijkje bij de pedicure

Voor het eerst naar de pedicure gaan kan spannend zijn. Je voeten zijn misschien niet in allerbeste staat en dan gaat iemand daar met zijn of haar neus op zitten? Dat voelt misschien wat ongemakkelijk. Maar misschien kom je regelmatig en vraag je je toch af waar al die machines en haakjes voor zijn. Zoek dan niet verder, want vandaag lichten we toe wat een pedicure zoal doet en gebruikt tijdens een standaard behandeling.

De pedicure inspecteert je voeten

Als jij je schoenen en sokken hebt uitgetrokken en lekker bent gaan zitten, begint de pedicure de behandeling met het bekijken van je voeten. Hij of zij zal je vragen stellen over klachten die je misschien hebt of dat je onderliggende gezondheidsproblemen hebt (denk aan diabetes of medicijnen). Als je nergens last van hebt dan gaan ze meteen aan de slag! Benieuwd welke lieftallige pedicures bij ons werken? We stellen ons graag aan je voor!

 

Je voeten worden gereinigd en geïnspecteerd

We beginnen met het schoonmaken van je voeten. Zelfs al heb je ze thuis eerst speciaal gewassen. Zo zorgen ze onder andere voor dat alle stofjes van je sokken niet op je voeten achterblijven. Daarnaast gebruiken ze een klein haakje waarmee ze je nagelriemen schoonschrapen en onder je nagels reinigen. Dit kan soms wat gevoelig zijn, dus geef het bij je pedicure aan als iets onprettig voelt.

 

Je nagels worden geknipt

Als het even kan, kom je naar de pedicure met langere teennagels. Dan kunnen ze de nagels meteen op goede lengte afknippen en ervoor zorgen dat ze niet ingroeien. Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom als je een week geleden je nagels hebt geknipt. Dan zal de pedicure ze misschien een beetje bijwerken zodat ingroeiende nagels voorkomen kunnen worden.

 

De pedicure verwijdert eelt of likdoorns

Nadat je nagels zijn geknipt neemt de pedicure een mesje en schraapt ze hiermee je eelt of je likdoorns weg. Zo kunnen je voeten aan het eind van de behandeling de verzorgende crème beter opnemen en voelen je voeten zachter aan.

 

Eventuele kloven worden behandeld

Als je last hebt van hielkloven, dan zal je pedicure deze tijdens je afspraak behandelen. Zo wordt je eelt extra bijgewerkt en worden eventueel diepe kloven royaal ingesmeerd en verbonden zodat ze goed kunnen genezen.


De pedicure checkt ingegroeide nagels

Kom je voor ingroeiende nagels of ziet de pedicure dat een van je nagels dreigt in te groeien, dan zal ze er gelijk iets aan doen. De pedicure knipt de nagel op een gezonde manier af en geeft je tips om ervoor te zorgen dat je niet weer een ingroeiende nagel krijgt zodra je nagel groeit.

 

Je nagels worden gefreesd

Heb je een kalk- of schimmelnagel, dan haalt de pedicure een laag van je nagels af met behulp van een frees. Dit is een klein apparaatje dat snel ronddraait en zo laagjes van je nagel kunt verwijderen. Frezen helpt bij de behandeling van o.a. schimmelnagels omdat je zo met je crème of olie beter bij het probleem kunt komen en de behandeling sneller zal aanslaan.

 

Insmeren met een verzorgende crème

Aan het eind van de behandeling smeert de pedicure jouw voeten nog even lekker in met een verzorgende voetcrème. Hiervoor kiezen ze een product dat het best bij jouw voeten past. Het is bij sommige praktijken ook mogelijk om een ‘groene’ crème te kiezen, dus laat het jouw pedicure vooral weten als hier jouw voorkeur naar uitgaat!

 

Het enige dat jij nu nog hoeft te doen is je schoenen aantrekken en dan kun je weer een tijdje vooruit!

Klinkt goed toch? Lekker een beetje kletsen met de pedicure terwijl je voeten verwend worden. Natuurlijk kun je bij verschillende praktijken verschillende behandelingen boeken. Zo kun je je voeten ook laten masseren met Texelse schapencrème of je nagels laten lakken. Wij zouden zeggen, maak lekker een afspraak en laat je verwennen!

 

Leave a reply