Eelt: thuis makkelijk te verwijderen

Iedereen heeft last van eelt. Het is die harde, gele of witte beschermlaag die je huid vanzelf aanmaakt op je handen en voeten om deze te beschermen. Waar jonge kinderen vrijwel geen eelt hebben, hebben volwassenen het vrijwel allemaal. Het hebben van een beetje eelt kan geen kwaad, we kunnen ons voorstellen dat je het toch misschien mooier vindt om je eelt te verwijderen. 

Het kan echter ook zijn dat je last hebt van hardnekkige eelt. Dit gebeurt wanneer de eeltplekken op bepaalde plekken op de voet verdikken en pijn of een branderig gevoel gaat veroorzaken. Denk maar aan eeltplekken op de zijkant van je tenen, je hielen en op de voetzool. Wanneer je deze hardnekkige eelt te lang onbehandeld laat, ontstaan er mogelijk kloven of likdoorns. Hiervoor is het aan te raden een afspraak te maken bij jouw locale pedicure. Zij kunnen je precies uitleggen hoe je deze kwaaltjes kan behandelen en voorkomen.

Maar gelukkig heeft niet iedereen last van hardnekkige eelt! En je kan er zelf makkelijk iets aan doen. We geven je vandaag een tiental tips om je voeten eeltvrij te maken en te houden.

 

5 tips om eelt te verwijderen

Bezoek de (medisch) pedicure

Ja het is een beetje op de neus aangezien we De Online Pedicure heten, maar het is echt geen overbodige luxe. Vooral voor mensen die minder goed bij hun voeten kunnen of mensen met diabetes en reuma is dit aan te raden. Of misschien durf je het niet goed aan om zelf eelt te verwijderen. Dan gaat de pedicure graag voor je aan de slag! Met handschoenen en de juiste instrumenten zal de pedicure het eelt pijnloos wegsnijden met een mesje of met behulp van een frees afwerken. 

 

Verzacht eelt voordat je het verwijdert

Als je zelf eelt gaat verwijderen, verwacht je voeten en het eelt even door een voetbad te nemen. Dit zorgt ervoor dat de huid makkelijker te verwijderen is met een puimsteen of vijl. Zorg er wel voor dat je je huid goed hebt gedroogd voordat je met je instrument aan de slag gaat (en smeer je voeten daarna lekker in!). Verwijder ook niet alle eelt, je hebt een namelijk een kleine beschermingslaag nodig voor gezonde voeten.

 

Gebruik goed gereedschap

De pedicure maakt gebruik van een mesje, maar thuis zul je sneller naar een puimsteen, eeltschaaf of voetvijl grijpen. De pedicure heeft immers veel geoefend met het mesje en weet precies hoe ver ze kan gaan. Met het thuis gereedschap kun je voorzichtiger en geleidelijker te werk gaan, zonder je te verwonden met het mesje.

 

Zorg voor een goede houding

Zelf eelt verwijderen vergt wel wat flexibiliteit. Zorg ervoor dat je lekker zit en zo ook even kan blijven zitten. Je hebt het immers niet binnen 2 minuten verwijderd. Ga bijvoorbeeld op de badrand zitten en leg je linker enkel op je rechter knie. Maar dit kan ook in de woonkamer of in de tuin. Leg een handdoek onder je voeten en je kunt waar dan ook aan de slag.

 

Gebruik vette crème om je voeten te verzorgen

Vooral als je net je voeten eeltvrij hebt gemaakt, is een lekker vette crème geen overbodige luxe. Maar een crème kan ook al heel erg helpen wanneer je nog niet heel veel last hebt van eelt. Elke avond na het douchen een lekkere laag crème op je voeten, even laten intrekken en na een weekje heb je zachtere voeten!

Leave a reply