De voordelen van een voetmassage

Je voeten krijgen veel te verduren. Je gebruikt ze toch elke dag! Sporten, lopen, slenteren, trappen op en af, dat leidt tot (u kent het wel) spierpijn of zware, vermoeide voeten. Door de spanning die je dan ongemerkt in je voeten vasthoudt, kan het zelfs zo zijn dat je ergens anders in je lijf ook pijn of vermoeidheid gaat ervaren. Je voeten staan namelijk in verband met de rest van je lichaam. Door jezelf een massage te geven kun je jezelf al een heel eind helpen die stress te verminderen. Een voetmassage heeft, naast dat het fijn voelt, een aantal positieve effecten.

De massage ontspant en ontstrest

Je kent het vast wel. Je stoot je ergens aan en dan wrijf je automatisch over de pijnlijke plek. Dan merk je al dat de pijn vermindert, toch? Een voetmassage werkt hetzelfde. Wanneer je gestrest bent, span je ongemerkt veel spieren aan. Door de juiste drukpunten in je voeten te masseren, gaat de energie weer stromen en vermindert de spanning.

 

Het geeft je immuunsysteem een boost

In de afgelopen jaren is uit allerlei onderzoeken gebleken dat massages kunnen bijdragen aan een versterkt immuunsysteem. Ken je de serie ‘Er was eens… het leven’ nog? Dit was een tekenserie die het menselijk lichaam op een makkelijke manier uitlegde. In de onderzoeken naar massages is gebleken dat het aantal witte bloedcellen toeneemt. Er zijn dus meer ‘mannetjes’ om de ziekteverwekkers te bestrijden!

 

Een massage verbetert de doorbloeding

Het gaat een beetje zweverig klinken, maar door je voeten te masseren worden blokkades opgeheven en kan energie weer door je lichaam stromen. Dat betekent dat je lichaam zich makkelijker van afvalstoffen kan ontdoen. En wanneer dat makkelijk gaat, verbetert je stofwisseling en daardoor voel je je weer een stuk beter!

 

Je gaat er beter van slapen!

Als je gestrest bent, lig je ‘s nachts vaak langer wakker dan normaal (of je bent zo’n gelukskonijn dat alsnog lekker snel in slaap valt. In dat geval zijn we ontzettend jaloers!). Je lichaam maakt het stresshormoon cortisol aan wanneer je veel stress ervaart en cortisol houdt jou ‘s avonds wakker. Als je niet meer gestrest bent – bijvoorbeeld door zo’n fijne massage — dan houdt cortisol jou niet meer wakker en kan je lichaam zijn natuurlijke ritme blijven volgen. Des te meer reden om zo’n lekker voetmassage te doen!

 

Een beter humeur door een fijne massage

Als dit allemaal nog niet genoeg was om je over te halen, dan kunnen we alleen nog maar zeggen dat je na een massage met een veel fijner humeur de stoel/tafel verlaat. Een massage verhoogt alle geluksstofjes als serotonine en dopamine. En zeker als je er een lekkere olie of lotion voor gebruikt. Een lekker geurtje is altijd goed!

Leave a reply