Daarom werkt de schimmelbehandeling niet

Je hebt al een tijd een schimmelnagel en je bent hard bezig om deze te behandelen. Maar wat als je al even bezig bent met je schimmelbehandeling en nog altijd geen resultaat ziet? Misschien heb je zelfs wel het idee dat je schimmelinfectie alleen maar erger wordt. Het klinkt misschien wat deprimerend, maar het kan helaas wel. Het duurt sowieso een tijdje voordat je van een schimmel af bent. Mooier kunnen we het helaas niet maken. Maar als je het idee hebt dat écht niets werkt, zijn hier een aantal reden waarom je langer met problemen blijft lopen.

Een zwakkere gezondheid of medicatie

Als je een zwakkere gezondheid hebt vanwege ouderdom of bijvoorbeeld door een chronische ziekte, kan het zijn dat het langer duurt voordat je van je schimmels af bent. Omdat je lichaam prioriteiten gaat stellen, zou het kunnen dat de schimmel iets lager op de to-do lijst van je lichaam komt te staan. Ondanks dat je geen vooruitgang ziet, is je lichaam toch bezig die schimmels te verslaan. Blijf dus goed doorgaan met je schimmelbehandeling! Als je daarnaast nog medicatie slikt, kunnen die middelen ook invloed hebben op jouw voortgang.

Houd er rekening mee dat vooral bij een zwakkere gezondheid een secure opvolging van je behandelplan heel belangrijk is. Of je nu een crème smeert of een tinctuur gebruikt, gebruik hem echt zoals voorgeschreven (sowieso is dit een aanrader, hoe je gezondheid ook is).

Slechte doorbloeding

In een ideale wereld hebben we allemaal lekker warme voeten en een prima doorbloeding waardoor we eigenlijk helemaal geen voetproblemen hebben. Maar helaas is het zo dat wanneer je constant koude voeten hebt, meer energie gaat naar het warmhouden van je lichaam dan naar het bestrijden van schimmel. Het is dus aan te raden je benen en voeten (en de rest van je lichaam natuurlijk!) lekker warm te houden en altijd een dekentje bij de hand te hebben voor het geval dat je wel koude voeten krijgt.

Constante herbesmetting

Wanneer je je nagels of voeten behandelt voor schimmels is het belangrijk dat je ook je omgeving meeneemt. Daarmee bedoelen we je sokken, schoenen, badkamer en eventueel beddengoed. Wanneer je op blote voeten loopt, verstrooi je schimmelsporen zoals een carnavalswagen dat met confetti doet. We raden daarom altijd aan om in combinatie met je schimmelbehandeling je sokken, handdoeken en badmatjes op minstens 60 graden te wassen en je schoenen 24 uur te laten luchten na de laatste keer dat je ze hebt aan gehad. Daarnaast is het altijd aan te raden slippers te dragen in de douche.

Synthetische materialen

Sokken en pantoffels zullen je eerste reactie zijn wanneer je koude voeten hebt. Altijd goed natuurlijk! Maar let wel goed op de materialen. Katoenen of wollen sokken zijn het beste voor jouw voeten, of je nu last hebt van schimmel of niet. Datzelfde geldt voor pantoffels. We raden altijd sloffen met een wollen voering aan, want wol werkt zelfreinigend. Een synthetische vulling houdt de schimmelsporen juist vast en bevordert een herbesmetting. Dat willen we juist niet!

Slecht onderhoud van de voet

Kijk, het liefst zien we iedereen één keer in de 5/6 weken om nagels te knippen, eelt te verwijderen en een controle en eventueel schimmelbehandeling uit te voeren, maar helaas. We snappen goed dat het voor sommigen moeilijker wordt om er tijd of geld voor te vinden. Maar vooral als je al voetproblemen hebt, ben je vatbaarder voor volgende problemen. Heb je bijvoorbeeld een hardnekkige ingroeiende teennagel die wondjes veroorzaakt, dan kan het zomaar zijn dat je een schimmelbesmetting te pakken hebt. Regelmatig je nagels recht afknippen en je voeten lekker insmeren kan al heel erg helpen!

Heb jij nou een voetkwestie waarbij je door alle bomen het bos niet meer ziet, stuur ons dan een berichtje op sociale media of laat hier een reactie achter. Dan kunnen we een afspraak inplannen en kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Leave a reply