5 tips tegen hielkloven

Hielkloven, ze doen vaak pijn, je sokken blijven erachter hangen en het is gewoon heel ongemakkelijk. Het liefst zou je alleen je pantoffels dragen. Wat kan je tegen hielkloven doen en hoe kun je ze in de toekomst voorkomen? We geven je 5 tips om hielkloven te behandelen en te voorkomen.

1. Wat is de oorzaak van hielkloven? 

Probeer eerst te ontdekken wat je klachten zou kunnen veroorzaken. Heb je je voeten pas geleden nog lekker ingesmeerd met lotion of staat je potje lotion te verstoffen in de badkamer? Welk seizoen is het? Je hebt namelijk sneller kans om kloven te krijgen als je op blote voeten op ruwe oppervlakken. Je voeten regelmatig insmeren met een vette crème of buiten slippers dragen kan al heel erg helpen.

2. Laat regelmatig je eelt weghalen bij een pedicure

Kloven kunnen niet genezen als je eeltlaag te dik is. Dus voordat je enthousiast gaat smeren is het handig om je eeltlaag even bij te werken. Dat kun je zelf met een voetvijl of dat doet een pedicure die eelt met regelmatige afspraken netjes voor je bij kan houden. Ook smeren ze dan na de afspraak je voeten lekker in met een crème. En dat is natuurlijk altijd goed meegenomen!

3. Houd de scherpe randjes bij

Ook kun je zelf tussen pedicurebehandelingen in de scherpe randjes van je kloven bijvijlen met een voetvijl. Doe dit bij voorkeur als je in bad of onder de douche bent geweest, of wanneer je jezelf lekker hebt verwend met een ontspannend voetbad. Een zachte huid is namelijk makkelijker te vijlen.

4. Tip voor een hielkloven-noodgeval

Heb je echt last van pinlijke, open hielkloven, smeer er dan ‘s avonds een royale laag 100% schapenwolvet crème op en plak er een pleister over. Als je ‘s ochtends wakker wordt, zal je hiel al een stuk beter voelen. Smeer je voeten daarna twee keer per dag in met een door een pedicure aangeraden crème en je zult binnen een paar dagen echt resultaat zien.

5. Check je schoenen en je looppatroon

Bekijk je schoenen en check of je looppatroon bijdraagt aan je hielkloven. Loop je erg op de achterkant van je schoen of loop je juist met je hiel naar binnen? Weet je niet hoe je dit zelf kan herkennen, maak dan een afspraak bij je lokale pedicure. Vooral medisch gediplomeerde pedicures kunnen je goed adviseren over je schoeisel en je looppatroon. Mocht het nodig zijn, dan kunnen ze je zelfs doorverwijzen naar een podotherapeut.

Wil je liever dat een van onze pedicures naar je hielkoven kijkt? Bel dan (078) – 6183531 of maak online een afspraak en dan helpen we je graag verder. 

Leave a reply