3 tips tegen een ingegroeide teennagel

Iedereen krijgt weleens last van een ingegroeide teennagel, maar er zijn ook stappen die je kunt nemen om ze te voorkomen! Wist je bijvoorbeeld dat in veel gevallen een teennagel ingroeit omdat wij daar zelf invloed op hebben? Door rekening te houden met drie kleine dingen, kun je de kans op een pijnlijke teen aanzienlijk verlagen!

 

Tip 1: Recht knippen is het halve werk!

Wanneer nagels ingroeien, is dat meestal omdat je ze verkeerd hebt geknipt. Knip je je nagels bijvoorbeeld te kort of knip je al die scherpe randjes af, dan nodig je de nagel eigenlijk uit om in te groeien. Een te korte of rond geknipte nagel is weggehaald van de nagelwal (eigenlijk de huid naast de nagel). Daardoor gaat die nagelwal wat dichter bij de nagel zitten om deze te beschermen. En als de nagel dan weer uit gaat groeien, kruipt hij in die aangeschoven nagelwal. Knip je nagels dus recht en die nagelwal blijft netjes op zijn plek!

 

Tip 2: Draag pantoffels en stevige schoenen

Ben jij net zoals wij een beetje onhandig en stoot jij je voeten nog weleens? Als je je tenen precies verkeerd stoot, kun je een stukje van je nagel afbreken. En als dat stukje van je teennagel afbreekt, krijg je bijna hetzelfde als wanneer je je nagel te kort knipt. Je mag het puntje van je nagel dan kwijt zijn, maar de rest van je nagel blijft eigenwijs doorgroeien. Dus wanneer de nagelwal een beetje gezwollen is van die klap en het ontbreken van dat hoekje, groeit je nagel in de huid en krijg je last van een ingroeiende nagel. Dit kun je makkelijk voorkomen door thuis een stevig paar pantoffels te dragen en ervoor te zorgen dat de neuzen van je schoenen ook lekker stevig zijn.

 

Tip 3: Zorg ervoor dat je tenen genoeg ruimte hebben

Kun jij je tenen comfortabel bewegen in je schoenen? Want ook te strakke schoenen kunnen een ingroeiende nagel veroorzaken. Wanneer je tenen een beetje bij elkaar gedrukt zitten voor in je schoen, kan er op lange termijn een ingroeiende teennagel ontstaan. Dan heeft het niets te maken met je nagelwal, maar meer dat je nagel door de schoen lang en hard op een onnatuurlijke manier de huid in geduwd wordt. Zorg er dus voor dat je genoeg ruimte hebt, dan voorkom je een ingegroeide nagel!

Leave a reply