10 tips voor voetverzorging op vakantie

Als je op vakantie gaat, is goede voetzorg waarschijnlijk wel het laatste waar je aan denkt. Tuurlijk, misschien heb je nog snel een afspraak kunnen maken bij de pedicure voordat je vertrekt. Dan zien je voeten er ten minste mooi uit als je weggaat. Maar als je dan terugkomt van vakantie, lijkt het soms net alsof je de Nijmeegse Vierdaagse hebt gelopen. Daarom delen we vandaag een aantal tips om ook op vakantie je voeten te verzorgen. Die hebben immers ook vakantie!

Tip 1: Smeer ze lekker in!

Ga je op vakantie in een lekker warm land? Of loop je op vakantie veel op slippers? Smeer je voeten dan ‘s avonds lekker in met een vette crème. De lucht is in het buitenland vaak anders en daardoor kan de huid sneller uitdrogen. Maar ook als je in Nederland blijft, blijft deze regel gelden! En doordat sandalen je voeten minder goed kunnen ondersteunen, kweek je meer eelt en kunnen er hielkloven ontstaan. Door alles lekker gesmeerd en soepel te houden, voorkom je deze klachten!

 

Tip 2: Draag sokken in het zwembad

Sowieso is het altijd verstandig om je voeten mee te nemen als je jezelf aan het insmeren bent. Maar ben jij een echte waterrat? Dan draag je in de zomer misschien weleens zo’n zonwerend zwemshirt. Ook je voeten hebben zonbescherming nodig wanneer je in het water ligt! Kies ervoor om tijdens het zwemmen je sokken aan te houden. Je schoenen aantrekken wanneer je voeten door de zon verbrand zijn is echt niet prettig.

 

Tip 3: Ga zo door

Ben jij bij de pedicure onder behandeling voor schimmelnagels of een andere aandoening? En moet je van je pedicure een tinctuur of een crème gebruiken? Laat dat niet versloffen tijdens je vakantie. Een gemiste dag kan meer schade aanrichten dan je zou denken. Dus hoe vervelend het ook kan aanvoelen, doe jezelf een plezier en blijf lekker smeren!

 

Tip 4: Nagels knippen

Moet je je nagels in de vakantie een beetje bijknippen, doe dat dan netjes recht. We hebben allemaal de neiging om onze nagels mooi rond te knippen, maar dat veroorzaakt juist een ingegroeide teennagel. Probeer je nagels zo recht mogelijk af te knippen en laat een klein wit randje zitten. Zo knip je je nagel altijd op een goede lengte af.

 

Tip 5: Rode nagels?

Kies jij nu de eerste zonnestralen zich laten zien weer voor een mooie kleur lak? Begin dan voor het lakken met een mooie doorzichtige basecoat. Teennagels zijn iets poreuzer dan vingernagels, waardoor de kleur van je nagellak in je tenen kan trekken. Door die basecoat houd jij je eigen nagels kleurvrij en kun je toch genieten van een mooie lak! Lees hier verder voor meer tips voor een mooie thuispedicure.

 

Tip 6: Heel de zomer op slippers

Ga jij op stedentrip of ga je een bergachtig gebied bezoeken deze vakantie? Zorg ervoor dat je goede schoenen aan hebt! De Akropolis verkennen op sandalen van Van Haren zijn echt niet genoeg om jouw voeten en enkels goed te ondersteunen tijdens het vele wandelen en klimmen. Kies dus een stevig paar sneakers of zelfs echte wandelschoenen als jij veel wandelingen op de planning hebt staan.

 

Tip 7: Wandel in de branding

Een lekker dagje strand is natuurlijk ook nooit mis. Ga tijdens een stranddag eens lekker met je voeten in de branding lopen. De combinatie van het zoute water en het natte zand scrubt alle dode huidcellen van je voeten af, waardoor jij weer met zachte voeten op je handdoek ploft! En als het water nog koud is, zorg er dan voor dat je je voeten daarna weer lekker warm kan inpakken.

 

Tip 8: Ah shit, toch een blaar…

Heb jij ondanks dat je je schoenen goed hebt ingelopen toch een blaar gekregen, laat hem dan lekker zitten! Als dat lukt, koel je de blaar elke avond even onder stromend koud water en dan moet hij na een paar dagen helemaal verdwenen zijn. Is hij toch te pijnlijk? Kijk dan of je ergens blarenpleisters kan vinden en laat deze er een aantal dagen op zitten. Die blarenpleister trekt al het vocht uit de blaar en zal de druk verlagen.

 

Tip 9: Ook je voeten hebben vakantie

Een lekkere rustdag is ook nooit verkeerd. Het is natuurlijk geweldig om allemaal nieuwe plekken te ontdekken als je op vakantie bent, maar een rustdag is ook voor je voeten heel belangrijk. Even een dagje geen schoenen aan, geen bergen of trappen beklimmen en gewoon even helemaal ontspannen doet wonderen voor je spieren.

 

Tip 10: Gelijk een nieuwe afspraak?

Als het jou gelukt is om nog voor je vakantie een afspraak te maken bij de pedicure, plan er dan gelijk weer eentje voor als je terug komt. Dan kan de pedicure je voeten lekker in de watten leggen, eventueel het eelt weer verwijderen en zo begin jij op goede voet weer aan het dagelijks leven!

Leave a reply